dissabte, 1 de setembre del 2018

EXPOSICIÓ : "DE DRAC A DRAC I TIRO PERQUÈ M'HA TOCAT". 2ª Setmana de Jocs al Carrer. Terrassa Setembre 2018

Comença la 2ª Setmana de JOCS AL CARRER i el tret de sortida el fem a la Sala Salvador Alavedra dels Amics de les Arts i JJMM. 
Aquest any, la colla del Drac de Terrassa participa activament en les activitats. D'aquesta manera, un dels objectius de la Setmana de Jocs es va fent realitat, incorporant en bona mesura a diferents entitats de la nostra ciutat i fent-les partícips d'aquest esdeveniment lúdic, cultural i social.

Enguany, el Joc del Drac ha servit per fer de lligam entre l'entitat Drac de Terrassa i el tema de l'exposició: Jocs de recorregut.

El Joc del Drac, ideat l'any 2005 per Miqui Giménez i produit per Vesc, amb la participació de la il.lustradora Anna Clariana, és  una adaptació del popular joc de l’oca. El protagonista és el Drac de Sant Llorenç, en el seu recorregut des del Parc Natural fins arribar al Raval de Montserrat, que realitza cada any amb motiu de la Festa Major En el joc es fa referència a diversos àmbits terrassencs (arquitectura, modernisme, personatges, música, esports, grups de cultura popular...), mostrant als jugadors/es una pinzellada de la riquesa cultural d’aquesta ciutat, possibilitant alhora un ampli treball lúdic i pedagògic, sobretot en centres educatius.
L'exposició, centrada en aquest joc, fa una aportació de més de 50 taulers de joc de recorregut (oca, parxís, circuït, escales, monopoly...), d'arreu del món, gracies a la col.laboració d'en Biel Pubill (Lo Llaüt, Ascó) que juntament amb en Miqui Giménez han cedit la seva col.lecció de jocs per aquest esdeveniment.

El dia de la inauguració, en Paco Salazar i en Miqui Giménez, van explicar la relació del Drac de Terrassa amb el món lúdic, a través de la Festa del Xumet i del Joc del Drac.




------------------------

Imatges generals de l'exposició

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada